UITRUSTING VOOR STAALINDUSTRIE

   WARTEX ®

   Voor de staalindustrie en later voor andere afnemers, ruimtevaart, spoorwegen, enz. ... Hebben we WARTEX ®ontwikkeld en geregistreerd

   Oorspronkelijk was WARTEX ® een laminaat gebaseert op katoen et geïmpregneerd met fenolhars.

   Vervolgens, en volgens de eisen van onze klanten, hebben we specifieke gebieden door de toevoeging van glas doek (WARGLASS), molybdeen disulfide en grafiet (MOG).

   De kwaliteit van onze WARTEX ® en zijn derivaten, hebben ons gekwalificeert bij de grootste leveranciers van originele uitrusting rollen.

    

MACHINAAL

 

 


  Afschrapers

  De WARTEX MOG en WARGLASS MOG afschrapers beschikken over een uitstekende dichtheid, een uitzonderlijke warmteweerstand en een opmerkelijke slijtvastheid. Kwaliteiten die slechts tot uiting komen door een volledige beheersing van het hele fabricageproces.

  Het gelaagde materiaal waaruit de afschrapers zijn gemaakt wordt verkregen door warmpersen onder hoge druk. Diverse antislijtage-additieven worden vooraf direct in de massa geïntegreerd. Vervolgens worden de afschrapers nauwkeurig bewerkt om een afwerkingsniveau te bereiken dat aan de klanteneisen voldoet.
  De afschrapers in WARTEX C6 MOG ( MOS2) worden het meest gebruikt en hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

  De afschrapers in WARGLASS G3 MOG worden gebruikt voor veeleisende toepassingen.  


  Lagersschalen & lagerkragen

  Al bijna 50 jaar voorziet ATIMA-TPIM Europese en Noord-Amerikaanse walserijen van lagerschalen en lagerkragen in WARTEX (gelaagd materiaal op basis van met fenolhars geïmpregneerde katoenvezel).

  De uitzonderlijke levensduur van de gebruikte materialen en de bewerkingskwaliteit resulteren in een duidelijke productiviteitswinst en aanzienlijk lagere onderhoudskosten voor de gebruiker.

  Door de integratie van verschillende additieven zoals grafiet en molybdeen in het fabricageproces kunnen de fysische eigenschappen bovendien worden gemoduleerd, wat een brede waaier van toepassingen mogelijk maakt.

 

 

  


 

 

  Geleideblokken

  Geleideblokken voor koppelingshulzen en kogelgewrichten van verlengassen.

  In polyamide = PA6, en in polyamide + olie = PA6 + oil.